Sunt deja client
E-mail
 
Parola
 
Am uitat parola
Sunt client nou
Creaza Cont
×
ยป
Materiale din care sunt tesute covoarele

Cu siguranta avem diferite tinute pentru ocazii diferite, de exemplu pentru ocazii speciale sau pentru timp liber, dar desigur si pentru anotimpuri diferite cum sunt iarna si vara. Selectia covoarelor este asemanatoare cu selectia hainelor. Cu cat mai bine stii ce cerinte ai de la un covor, de exemplu unde vrei sa asezi covorul, ce trafic este in acea zona, vrei sa fie mai mult decorativ sau mai mult functional, cu atat vei reusi sa gasesti covorul cel mai potrivit. Nu toate materialele sunt potrivite pentru toate tipurile de uzuzra: de exemplu unele materiale nu sunt potrivite pentru zonele umede, iar altele nu sunt potrivite pentru exterior. Exact din acest motiv am creat acest glosar ca sa te ajute sa alegi covorul potrivit. Daca ai alte intrebari te rugam sa contactezi echipa Sunna Home. Daca ai nevoie de sfaturi in legatura cu curatarea si ingrijirea covoarelor te rugam sa citesti pagina despre ingrijirea covoarelor.

Covoare din fibre naturale

Covoare de lana

Covoare de lana naturale sunt covoare de inalta calitate din fibre textile naturale, resurse regenerabile obtiunte de la mamifere cum sunt oile si caprele. Dupa cum s-a constantat dpdv stiintific, lana este cea mai veche fibra folosita vreodata de umanitate si este folosita din secolul IV i.C. Desi fibrele sintetice sunt folosite acum in mod industrial, fibrele de lana au inca o foarte mare valoare deoarece au proprietati versatile si diverse aplicatii posibile. Deci, este folosit ca si materie prima la diverse tipuri de covoare si ofera modelelor moderne si clasice un look la fel de natural si de frumos. Natura puternica si robusta a firelor de lana ofera posibilitatea de a fi procesate in diferite moduri, cum ar fi innodatul sau tesutul covoarelor. Covoarele de sisal, in comparatie, pot fi de obicei tesute.

Covoare de lana calduroase

Un covor de lana calduros ofera un aspect natural si cald in orice casa. Covoarele de lana sunt cele mai potrivite in livingroom si dormitor. Fibrele de lana au o structura lejera, ceea ce le face sa aiba proprietati termo-regulatoare. Datorita structurii „aerisite” ele sunt capabile sa absoarba vapori de apa si sa ii evapore cand e nevoie. Propriatati practice ale covoarelor de lana: nu doar ca izoleaza, dar si creaza n climate natural si sanatos optimizand umiditatea din incaperi si absorbind diferite odori. Si alte proprietati ale fibrelor de lana le califica pentru a fi tesute in cvoare de lana: fibrele sunt elastice si stabile, permitand covorului sa revina la forma initiala ciar si dupa ce au fost folosite intensiv.

Covoare de lana cu accente colorate

Un covor de lana este un produs natural de inalta calitate combinata cu fnctionalitate si estetica. Cu un covor nou tesut 100% din lana primesti un produs premium a careui prezenta va fi tot timpul apreciata. Datorita faptului ca lana absoare vopseaua foarte bine, culoarea lor rezista in timp. Covoarele naturale de lana sunt disponibile in diferite designuri, de la modele abstracte la modele clasice, elegante sau simple si aduc un plus de prospetime in casa ta.  

Covoare de bumbac calduroase

Covoarele din bumbac sunt clasice in productia de covoare cu fibre naturale, deoarece bumbacul este al doilea cel mai important fir dupa lana. In plus fata de calitatea sa de a crea un mediu atmosferic languros si placut, este, de asemenea, termoreglabil datorita abilitatii sale de a absorbi umiditatea ca o lana noua. Dar, spre deosebire de lana noua, bumbacul nu este potrivit pentru incaperile cu umiditate permanenta, cum ar fi baile.
Bumbacul este un produs natural regenerabil care este o rezistenta persistenta, solida si garantata pentru tractiune, chiar si pentru persoanele cu alergie la parul animal. Bumbac este si ramane intotdeauna un clasic atemporal, indiferent daca este folosit pentru covoare traditionale orientale sau covoare moderne pentru copii in diferite culori.

Covoare de vascoza luxoase

Suprafata covoarelor de vascoza este moale si matasoasa si ofera o nota stralucitoare oricarui livingroom si dormitor. Multe din covoarele noastre de vascoza sunt tesute manual, din vascoza 100%, dar, in functie de model, vascoza poate fi amestecata cu alte fibre, de exemplu de lana, pentru a crea o atmosfera comfortabila. Fibrele de bumbac sunt de asemenea adeseori amestecate cu vascoza pentru a crea covoare frumoase. Indiferent de ce materiale sunt combinate cu vascoza, e cert ca rezultatul sunt covoare frumoase si fine care dau impresia ca mergi pe catifea.